divendres, 24 de gener del 2020

Aromes Remeieres: sals d’espígol, alcohol de romaní i oli de pericó


Aromes Remeieres: sals d’espígol, alcohol de romaní i oli de pericó

Fins ara, hem fet 3 sessions del taller d’Aromes Remeieres, on l’alumnat ha pogut aprendre a fer: sals d’espígol, alcohol de romaní i oli de pericó.

-          SALS D’ESPÍGOL:
Entre totes vam portar tots els estris i els ingredients que necessitàvem, com ara els bols, l’essència, les culleres de fusta –que són el secret majestuós-, l’espígol, sal grossa, tint, etc.).
Aquest any, vam decidir que l’espígol el portaríem assecat i, així, l’alumnat va podria participar a l’hora de tallar-lo. S’ho van passar molt bé! I, a més, vam comprar una bosseta de roba per cadascú i, en acabar la sessió, tothom se’n va poder emportar cap a casa, perquè recordeu que les sals d’espígol són molt aromàtiques!

-          ALCOHOL DE ROMANÍ:
Per poder fer l’alcohol de romaní, també vam portar tots els estris i els ingredients que necessitàvem. Cal dir que quan vam fer la sessió ja feia força fred i, per tant, el romaní el vam portar sec, però també podríem fer l’alcohol amb romaní verd. Un cop fet, el vam deixar uns dies a sol i serena.
Segurament pensareu, però per què servia l’alcohol de romaní? Pels cops i no per les ferides!!

-          OLI DE PERICÓ:
I què ens posem a les ferides? Doncs l’oli de pericó! Per poder-lo tirar endavant, de nou, vam necessitar tots els estris i els ingredients. Sort que totes ens impliquem moltíssim i vam anar collint pericó força dies i a diferents llocs, cosa que ens va permetre fer oli per tots i totes!
Una curiositat... Aquest oli també el podem posar als animals!

I, de moment, fins aquí!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada